Gyldig legitimasjon | melding frå Statens Vegvesen

Gyldig legitimasjon | melding frå Statens Vegvesen

 

Hei.                                                                

Det har den siste tiden blitt stilt spørsmål fra trafikklærere og kandidater til førerprøve, om det er mulig å benytte pass som er makuler(klippet).

 

Et makulert pass er ikke et gyldig dokument, og dette er ikke godkjent som legitimasjon.

 

Som kjent er det for tiden både lang bestillingstid for time og lang produksjonstid for pass. Ifølge politiets nettsider er det pr tiden ca. 6 ukers leveringstid for nytt pass.

 

Vi har fått bekreftet av politiet at man ved bestilling av nytt pass kan velge å beholde sitt gamle uten at det makuleres, og at det makuleres først når man møter hos politiet for å hente det nye.

Man har dermed et valg, og kan beholde gyldig legitimasjon mens man venter på at det nye passet blir produsert.

 

Det er altså ingen endring av krav til legitimasjon på grunn av pass-situasjonen i forbindelse med førerprøve og utstedelse av førerkort m.m.

 

Hva som godkjennes som legitimasjon hos oss i forbindelse med førerprøver og utstedelse av førerkort m.m., er å finne på vår nettside Gyldig legitimasjon | Statens vegvesen.

 

I tillegg godkjenner vi midlertidig (foreløpig ut august i år) pass og nasjonale ID-kort som er utløpt med inntil seks måneder Midlertidig godkjenning av legitimasjon | Statens vegvesen Dette gjelder ikke bankkort.

 

Vi håper at dere kan hjelpe til med informasjon til kandidatene, slik at bestilte førerprøver blir gjennomført.

Flere nyheter

Start opplæringa tidlig

Les mer

Trafikk bør bli eige fag i skulen

Les mer